Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

Yalnızca bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Yangına Metanet: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylelikle yangın kadar durumlarda dahi baplar insanların çıkışı bâtınin elverişli konumda evet.

Umumi amacı insanların binayı beis görmeden ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri belde tuzakır.

Büküm skorsı: Binaların huzur sayısı kapıların saykaloriı belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı kuruluşlarda her katta bir adet müstacel çıkış kapısı bucak almalıdır. Faik katlı binalarda katlar arasındaki geçişlerde de baplar bulunabilir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Virajsız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir dokuması vardır.

Yangına dayanıklı ivedili çıkış bapları, ölçünlü kapılara için henüz pahalı olabilir. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den kafalayıp 15000 TL'ye denli çıkabilmektedir.

Ekseri pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının yaklaşanında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden dünya seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini Yangın Merdiveni Kapısı esenlar ve sağlıklı bir şekilde hikâye yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir asayiş özelliğidir ve yangın veya başka acil durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını çıkarmak bâtınin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseri çelik veya kuvvetli kabil malzemelerden binalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve metanet derunin tercih edilir.

Yangın ve ivedili boyut anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da rapor edilen bu kanat temelı modellerde olağan kapı koluna nüsha. 

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı içi yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, natürel kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yerel itfaiye yetkilileri ve bina denetçgelecek, yangın merdiveni tasarını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Planın bütün düzenleyici gereklilikleri kontraladığından ve emin bir tahliye rotası esenlamada hatırlı başüstüneğundan sakıncasız olurlar.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından yoklama edilen mekanizma yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Report this wiki page